Всі відкривають українську літературу з Карпою
книги
Сообщений 31 страница 60 из 164
Поделиться322007-10-01 20:24:56
Маклай
Як тобі до речі "Архе"?
Поделиться332007-10-01 20:38:57
Бо вона себе безбожно піарить :thank_you:
Поделиться342007-10-01 21:55:38
sona
Вона так живе... І це частина її життя - не більше, не менше...
А як можна побожно піарити? =)
Отредактировано Маклай (2007-10-01 21:56:34)
Поделиться352007-10-01 22:12:26
Маклай
Часточки свого життя (якшо вірити пліткам) вона описує у своїх книгах, живе вона музикою та подорожами, але їсть за рахунок книжок та хлопців.. А безбожно - то коли сама собі протиречиш та пхаєш себе в ті галузі, котрі не виходять, а тим паче коли робиш собі на них "рекламу"... Так не довго себе загубити в своїх же фантазіях... Коротше, то філософське питання.
Я її не засуджую - як публічна людина (особисто нажаль, чи на щастя, не знайома) вона має свою ціну, але я не розумію психозу навколо неї, адже якщо розібратися вона не є неформальною - звичайна собі. Для мене набагато неформальнішим в своїй поведінці та поглядах є, наприклад, Скрипка. Та вона геній, шо зі звичного змогла зліпити "оригінальність" і влучно направити на чималеньку аудиторію.
Поделиться362007-10-02 00:09:09
sona, галузі які не виходять? - в неї філологічна освіта - і тему її наукової роботи я навіть вимовити не можу.
Щось ти її бачиш занадто ожнобокою.
Поделиться372007-10-02 01:27:47
можливо - я її бачу, мабуть, зі своєї колокольні... На мою думку в неї не виходить режисура, хоча вона намагається навчитись, але то не її. Відео виходить без душі - не чіпляє зовсім. Даруйте, не маю філологічної освіти, але я би його назвала публіцистичним, а не художнім. Та і книжки в неї "прихрамують" однотипні, нудні, про секс. Якшо в 18 років тема сексу ще цікава, то після 20 його маєш достатню кількість та якість, щоби подібне не читати. Думаю Ірена в свій час "замилила" свіжий творчий погляд журналістською роботою?. А ще не забувай про то шо вона найшла на чому (а в першу чергу на кому) заробити бабла і я не вірю в цю її "справжність".
А на тему научної роботи - в мене є знайомі дуже розумні, але не мудрі. Але то не про Карпу так?
Отредактировано sona (2007-10-02 01:50:01)
Поделиться382007-10-02 20:40:53
Хм, своєрідне бачення. Кожна теорія має право на існування.
Поделиться392007-10-02 22:49:07
спасибі за розуміння [взломанный сайт] [взломанный сайт]
Поделиться402007-10-06 01:03:13
Оператор, якщо чесно, то я його так і не прочитав - он лежить на полиці, чекає свого часу. Але неодноразово чув не дуже приємні відгуки про нього. Може тому що після "Культу" (ось його я читав) чи "Поклоніння ящірці" люди вже звикли до чогось Гарного (якісного, високого... - не можу підібрати потрібного слова).
Поделиться412007-10-06 01:08:21
Біблія
Поделиться422007-12-05 21:36:57
Недавно прочитав Стівена Кінга "Темна Вежа 1: Шукач". Класне фентезі, малим дітям читати строго заборонено! Спасибі видавництву "Книжковий клуб" за прекрасний переклад українською і видання. Чекаю на офіційний реліз "Темної Вежі 2: Крізь час".
Поделиться432007-12-29 13:16:34
"Я "Победа" і Берлін" - класна штука. Прочитала під одним подихом. і Кузьма - супер. Нікого крім нього в музиці не визнаю, бо лише він шарить в цьому ділі. І думає так, як я. Згідна з усыма текстами його пісень і взагалі, з кожним його словом. Він - супер.. А вкогось випадково e-mailу немає Кузьми? Дуже хочеться йому написати...
Поделиться442007-12-29 23:59:09
ЯНКАСКОРА, це вже називається ідеалізувати людину та підносити її до культу :fie:
Отредактировано Маклай (2007-12-30 00:00:10)
Поделиться452008-02-02 12:33:55
Останнім часом улюбленим письменником став Станіслав Лем. Рекомендую: "Фіаско", "Абсолютна порожнеча", "Діалоги", "Голем ХІV", "Зоряні щоденники Ійона Тихого", "Мир на Землі"; "Соляріс", звісно. І ще збірка інтерв'ю "Так говорив... Лем". Мудра людина зі своєю думкою, до якої варто прислухатись.
З фантастики сприймаю лише, напевно, братів Стругацьких. "Град обречённый" - оце книжище! Нетлінний твір! Ще вразила "Марсіанська хроніка" Бредбері.
З фентезі подобається тільки той же Бредбері - "Конец начальной поры" і т. д.
Поделиться462008-02-03 12:49:32
Зараз я присів за читання книг за мотивами гри S.T.A.L.K.E.R.
Тіні Чорнобиля (збірка оповідань різних авторів)
Василь Орєхов - Зона Ураження
Олексій Калугін - Дім на болоті
Олексій Степанов - Дезертир
Андрій Левицький – Вибір зброї
В'ячеслав Шалигін - Зворотній відлік
Олексій Калугін - Мрія на ураження
Чесно кажучи, "мило". Натуральне "мило". Єдина книга, яка мені сподобалася - "Василь Орєхов - Зона Ураження". Так шо, якщо все ж таки хочете прочитати ці книги - скачайте їх ліпше в інтернеті.
Поделиться472008-02-04 11:38:45
Абсолютно согласна с Varibobu, "Град обреченный" - это суперкнига, читала ее несколько раз, и вообще Стругацких очень люблю.
Люблю литературу со стебом и сатирой, тех же Стругацких "Понедельник начинается в субботу" и "Сказка о тройке". На выходных вот купила "Жизнь и необычайные приключения солдата Ивана Чонкина" Войновича, давно хотела прочесть после просмотра фильма. Сейчас читаю, нравится
Поделиться482008-02-04 11:42:06
Кстати, прочитала тоже совсем недавно "Сожженная заживо". Читается на одном дыхании, но такая жесть, что просто волосы дыбом встают, особенно от того, что это все происходит на самом леде, в наше время. Это автобиография мусульманской девушки из глухой палестинской деревушки, которая чудом выжила. Короче, рекомендую всем, исключая особо впечатлительных и брезгливых, есть моментики очень неприятные.
Поделиться492008-04-10 14:35:09
декілька слів про Дереша: "Трохи пітьми", яка усім форумлянам так шалено припала до душі , мене особисто вразила набагато менше ніж інші книги Любка. тому що вона вже дуже надумана. немає того насторю, з яким написана , наприклад, "Поклоніння ящірці" чи навіть тієї філософії, що присутня у "Намірі". по-моєму, пан Дереш трохи перетворився на позера.
про Жадана скажу таке - класний письменник.
найбільше люблю Андруховича та Марію Матіос.
із зарубіжної сучасної літератури подобається Нік Хорнбі(бажано в оригіналі).
ооооооо.ще мені подобається Юрко Іздрик. але він трохи того, здається, трохи ненормальний. прекрасні твори пише і Тарас Прохасько. зокрема, "НепрОсті" та "З цього можна зробити кілька оповідань".
мммммммммммм, що б ще такого цікавенького згадати.
я взагалі дуже поезію люблю. люблю поета Едуарда Асадова.
зараз, навесні, перечитую вже вкотре "Лісову пісню".
щодо літератури, яку читають люди-то найцікавіше їм читати про те, чим вони живуть. тому сучасна література і є такою приємною для читачевого ока, хоча і досить маргінальною...
Поделиться502008-06-10 00:16:18
Щось темка занепала.... Може давайте піднімати?!
Поделиться512008-06-10 00:26:03
З стародавнього і загальновідомого (надіюсь) - "Сказання про Гільгамеша", якшо неправильно назвав, виправляйте. Власне, там вже порушуються проблеми, які перейдуть до давньогрецької та інших міфологій. Ваші думки?
Поделиться522008-06-10 00:31:57
Чесно кажучи Древньо Східна література це не мій коник)
Читав двічі, першого разу заснув над ним. Цікаво, але як і з будь-який деревнім текстом іноді виникає якесь нерозуміння...
Що до того що ці думки перейдуть в інші міфології.... Не можу підтвердити чи заперечити. Цілком можливо що вони могли свормуватися незалежно. Читав роботу одного антрополога, так він аналізував казки та міфи усього світу (на родо-племенному рівні), по суті історії достатньо однотипні, при тому, що ці нації ніяк і ніколи не могли перетинатися.
Поделиться532008-06-10 00:36:26
А все через то, шо стадо всюди однакове, і втовкмачували всім в голову те саме.
Енкіду - Іуда, Гільгамеш - Ісус?
Але, здається, саме це сказання з'явилось раніше від усіх, раніше навіть за єгипетську Книгу мертвих. Хоча це вже точно стверджувати не можу.
Поделиться542008-06-10 00:42:12
Varibobu, в Енкіду І Гільгаменша трохи інші стосунки були...
Це один зі способів впливати на людей, або лігітимувати ту чи іншу концепцію життя.
Стадо, стадо... - знаєш, хай як наша кульутра не любить стадо, але треба визнати, що у цій нелюбові ми є стаємо тим самим стадом. "Стадо" ж по суті це об*єднання людей, для того щоб полегшити життя, інша справа, що у всьому треба знати міру.
Поделиться552008-06-10 00:48:05
Ну так, вони були, скажімо так, друзі. Але суть саме в Зраді - великій і, в результаті, жертовній.
Ну, знаєш... Я не відділяю, звичайно, себе від того стада. Але "об'єднання людей для полегшення життя" - вибач, це не для мене. Не хочу полегшувати собі життя. Хочу прожити так, як треба, і в той же час - так, як хочеться. От і поєдную нез'єднанне - синкретично
Поделиться562008-06-10 01:03:32
Давно його не читав, пам*ятаю тіко саму ідею, сюжет троха підзабув, тому не сперечатимусь...
Що ти останнє прочитав?
Поделиться572008-06-10 11:27:28
Останнім завершеним був "Футурологічний конгрес" Лема. Такий собі хімічний соліпсизм.
Лем, як завжди, закручує сюжет будь здоров. І піднімає величезні проблеми, хоча й з гумором - це його особливість як письменника.
Взагалі кажучи, зараз дочитую повісті про Ійона Тихого та буду, певно, перечитувати Лемове ж "Фіаско". Цей твір я завжди лишаю наостанок, на найпечальніший свій настрій.
Поделиться582008-06-10 22:37:41
Соромно, але от його я поки що взагалі не читав...
Я останній рік читаю десь по дві книги на тиждень, але ті що в мене йдуть за програмою, тобто основні найхарактерніші книги того чи іншого художнього напрямку.
От останнє що прочиатв, так це Єрофєєва "Москва-Пєтушкі" - чесно кажучи, не найкращий постмодернізм що мені доводилось читати...
Поделиться592008-06-10 22:59:43
Ну, якщо я не помиляюсь, Лем до жодної хрестоматії не входить. А дарма... В нього сильні філософські твори; якщо буде час, почитай "Діалоги" - крута річ...
"Москва-Пєтушкі" я якось не сприйняв, навіть Вєнічка Єрофєєв, "алкоголік-інтелектуал", мені не симпатизує...
Поделиться602008-06-10 23:09:06
Знаєш, ідея та сам сюжет неймовірно характерні для постмодернізму, але 90% часу прочитання книги мені просто хотілося її як най швидше кінчити...
Слух, а ти читав Вербера?